mandag 24. mai 2010

Klippe, klippe

Til min store overraskelse kunne jeg i går kveld klippe ut bildet mitt fra billedveven! Stor fanfare! I skrivende stund holder jeg på med å sy inn trådender, og jeg tror ikke det er gjort på en kveld siden bildet ser ut som om det har pels.
(Edit: og nå som hele kvelden har gått med på å oppdatere bloggen med alt jeg har gjort siden april så er det ihvertfall ingen tvil om at jeg IKKE blir ferdig i kveld! Må nok prøve å oppdatere litt oftere!)

Er ikke helt sikker på hva jeg syns om bildet så langt - det var liksom så lite og puslete plutselig etter å ha vært spent opp på den store treramma hele tiden. Men det blir forhåpentligvis ok når alle de lurvete trådene er borte, støvet vaska bort og hele greia blokka ut etter alle kunstens regler. Også hjelper det nok å få det opp på veggen så jeg kan se det på litt avstand. Avstand er nemlig ethvert prosjekts beste venn ;)

Nøstebekjennelser...

En slektning skulle til Danmark og tilbød seg å handle med litt garn for meg. Svak som jeg er klarte jeg selvfølgelig ikke å si nei! Så jeg laget en liste over noe av det jeg har hatt lyst på av dansk garn - og er nå den lykkelige eier av ca 300g Kauni 8/2 effekt EQ (multicolour regnbue), og 400g New Zealand Lammeuld i gul (211), orange (311), mosegrønn (209) og rødlilla (213). Mange takk Lone! =D

Var litt bekymra da jeg skulle oppdatere garnslankeregnskapet mitt, men det viste seg at jeg fortsatt har ca 50g å gå på så da er alt bare fryd og glede =)

Lillesnuppa fant posen og hjalp meg med å plukke av alle magebeltene + at hun prøvde å rette ut alle løkkene, men jeg tror ikke det har skjedd noen større skade ;)

Planen er å bruke NZ lammeuld til div bukser/gensere/jakker til mini, og muligens en jakke til meg av Kaunigarnet. Gleder meg til å sette pinnene i det (men først har jeg andre prosjekter å fullføre!).

søndag 16. mai 2010

Hello Kitty!

"Jeg elsker Kittyen min!" sa mini da hun våkna med hjemmehekla Kitty i senga. Og dagen etter var det plutselig to Kittyer å elske, og lillesnuppa er stolt som en hane hver gang hun får sjansen til å fortelle at Kittyene, de har mamma og Sara laget! Hun hjalp nemlig ivrig til med å fylle den første med vatt =D

Det hører også med til historien at hun våkna midt på natta to dager på rad, og hylte på mamma fordi hun ikke fant igjen Kittyene sine! ;)

Garn: div bomullsrester
Heklenål: 3,5mm
Mengde: 95 og 105 g
Mønster: Japansk mønsterblad

Fnugglett!

Mormor skulle i selskap og da ble jeg inspirert til å strikke et skjerf til henne. Kjøpte et mohair/silke-garn fra Permin; "Angel", i tre farger, og tråla Ravelry etter rett mønster. Blei ikke 100% fornøyd med noen av dem fordi jeg hadde tenkt å lage noe i kunststrikk med flere farger, og det var det ikke så mye av. Ikke likte jeg det hvite garnet sammen med de andre to heller, så resultatet ble ecru så langt jeg kom, og lys lakserød kant - i to forskjellige mønster jeg satte sammen mer eller mindre underveis.

Prøvde å strikke med perler for første gang, og det syns jeg gikk helt strålende! Går selvfølgelig med en del tid til å sette på perlene, men jeg syns det var veldig lurt å sette på en og en perle på maskene ved hjelp av heklenål.

Da det første sjalet var ferdig satt jeg igjen med et så og si ubrukt nøste hvitt og en liten rest på ca 8g lakserød, og dette klarte jeg å bruke opp på et litt mindre skjerf i samme mønster. Veldig fornøyd med meg selv =D

Utrolig lette skjerf; selv med perler veier det største under 50g og det minste under 40.






Garn: Angel fra Permin
Pinner: 4mm
Mengde: 40g (skjerf) og 50g (sjal)
Mønster: Satt sammen av to forskjellige sjalmønster, hvorav kanten er fra Aeolian Shawl.

lørdag 1. mai 2010

Rydding i garnlageret

Har hatt et lite ryddesjau i garnsekkene mine. De har stått litt dumt lagra så sekkene var overstrødd med støv fra et oppussingsprosjekt. Nå har jeg fått flyttet over alt sammen til de geniale oppbevaringsveskene man kan få kjøpt på IKEA, og alle gamle støvete søplesekker har havna der de hører hjemme: i søpla! Dit forsvant forøvrig noe av garnet mitt også. Fant bl.a. en halv kg sort angoragarn noen mus hadde forsøkt å strikke seg rede av. Veldig lite vellykket forøvrig!

En av veskene ble fyllt opp med Penguin Filé de laine i ymse farger; et entråds ullgarn i veldig ujevn tykkelse som jeg falt for for ca 100 år siden men aldri brukte til noe som helst. Nå har jeg funnet ut at det tover voldsomt, så jeg har laget et sitteunderlag til mini og et par tøfler (selvfølgelig) som ble altfor store til meg men det blir påstått at de er varme. Holder på å strikke en kjempediger genser som også skal toves til forhåpentligvis passe størrelse for meg =)
Garn: Penguin Filé de laine, 1-tråds 100% ull
Pinner: 7 mm
Mengde: 120 (sitteunderlag) + 220 (tøfler) g
Mønster: eget