søndag 30. januar 2011

Akutt nøstegalskap, del 2

Det blei ei kråkebolle! Gleder meg til mini kan teste den i morra =D


Får finpusse på litt underveisbilder og sånn senere, nå trenger jeg å hoppe i bingen.








Tidenes mest underdimmensjonerte strikkepinner! =D






lørdag 29. januar 2011

Akutt strikkegalskap

I går kveld var jeg flink jente og strikka en hel masse på den siste sokken til Sara, men i dag har det sklidd ut igjen... Kokte nemlig over av ideer da jeg la meg i går natt, så jeg måtte ty til mobilen der jeg noterte alt i en mail som jeg sendte meg selv - sånn at jeg kunne få sove! ;-) Fungerte fint det, men i ettermiddag måtte jeg gi etter og telle nøster for å finne ut hva jeg skulle prøve først.

"Hva i huleste prater hun om"? Joda, jeg har fått lyst til å strikke en puff! Ser for meg å få tømt lageret mitt for noen kg garn i løpet av dette prosjektet, hvor jeg skal strikke med ørten tråder samtidig på "pinner" nr 100 eller der om kring. Hittil har jeg testa ut å strikke med 5 tråder tykt ullgarn som jeg har tovet til sitteunderlag. Og nå er jeg igang med 25 tråder av det samme garnet, som jeg strikker på vev-kjepper med et papprør rundt høyre"pinnen".

Sånn ser det ut på lekeplassen til lillesnupp, og jeg kom akkurat på at jeg blir nødt til å strikke ferdig i kveld så hun kan få tilbake plassen sin når hun våkner i morra! Hun er IKKE nådig mot garnnøster som ligger strødd rundt ;-)

Oppdatering:
Hadde strikka ca 40cm da jeg veide noen av nøstene - og oppdaget at jeg allerede var halvveis i garnmengden! Så det var bare å rekke opp hele greia og starte på nytt. I stedet for 20m har jeg redusert til bare 15. Aner ikke hvor stort det kommer til å bli, men lillesnuppa kommer nok til å like puffen uansett størrelse ;) Heldigvis er det opprekkede "garnet" mye enklere å ha med å gjøre enn der jeg trekker det opp fra nøstene. Blir en del kjemming og oppstramming av garn hvis jeg trekker ut for mye om gangen.
Siste oppdatering:
Jeg blei ferdig med å strikke opp alt garnet! 2,5kg! Lettere sjokkert her jeg sitter, men utrolig morro! Prosjektet er rydda bort så det ikke blir utsatt for den minste strikkeren i huset i morra tidlig, også blir det montering når jeg klarer å løfte armene igjen. Det var veldig tungt å base med alt det garnet i fanget.

tirsdag 25. januar 2011

Veskestrikk 2011

Fargen er ikke så blass og ekkel som på bildet, men kombinasjonen dårlig mobilkamera og blits i mørkt rom ødelegger det meste... (Nå som jeg har sittet og sett på det stygge bildet en stund har jeg ihvertfall oppdaget at fargen på The Real Thing er fabelaktig!)

Dette skal visstnok bli en veske! Oppskriften ville ha meg til å legge opp på vanlig måte, strikke mønster rett opp og felle av på toppen før hele greia skal sys sammen i bunnen. Men pga monteringsfobi har jeg lagt opp med tyrkisk opplegg og strikker nå med to rundpinner siden svingen i hver side blir litt for krapp for bare én pinne. Resultatet blir at veska er ferdig montert i bunnen allerede =D Eneste jeg angrer på er at jeg ikke beregna å ta ut til hjørnene i samme slengen, for jeg må brette inn en liten snipp på hver side for at bunnen skal få en rektangulær form. Hvis jeg ombestemmer meg på garnfronten en gang til - ja, for jeg har begynt på samme veske to ganger før med annet garn - så får jeg huske på å strikke vekk snipper med en gang ;)

Inntil jeg ombestemmer meg:
Garn
: rosa og cerise "etellerannet" jeg fant i garnlageret. Tror neppe det er strikkegarn, for det er løst, litt hamp-aktig og har masse stive bøss og fiber. Sikkert vevgarn!
Mengde: har ca 180g, og tror det skal holde omtrent akkurat til en liten veske.
Pinnenr: 4 mm
Mønster: Hemmelig! Er med på veskestrikk 2011 på Norsk Strikkeforum.
Endring: Bruker lukket opplegg for å slippe sammensying i bunnen. Dessuten har jeg lite garn, så jeg har lagt opp 150m i stedet for 210 for å få en mye mindre veske.

Hvem som skal ha den? Hallo, den er jo ROOOOSA! Jeg gjetter på lillesnuppa ;)

(Edit: lagt inn bilde tatt i dagslys. Ikke 100% det heller, men litt bedre ihvertfall)

mandag 24. januar 2011

Uhm... dette ligner da mistenkelig på...

...enda en Nessie? Jaja, jeg trengte et enkelt prosjekt som kunne strikkes sammen med skravling og vin, så da var valget enkelt ;) Også fikk jeg strikka opp litt gammelt garn!


Garn: Naturhvit Camelia fra Drops (utgått garntype)
Mengde: 106g
Pinnenr: 4 mm (og 3,75mm heklenål til avfelling)
Mønster: Nessie med bobler over 305m, snudd på 6m til midten, bobler, økt til 609m med 1rett, 1 kast. Snudd på 18m til midten.
Bobler: 1r, 1v, 1r, 1v i samme maske. *Satte de 4 maskene tilbake til venstre pinne og strikket de rett* to ganger, dro de tre første maskene over den fjerde.

Ikke fornøyd med boblene, så neste gang vil jeg teste ut noen andre varianter. Har dessuten klart å strikke for løst mellom hver boble, så det blei et mandagsskjerf. Håper det går seg til etter blokkinga så jeg slipper å gjemme det innerst i skapet ;)

søndag 16. januar 2011

Det får holde med én!

Nessie er ferdig! Har ikke blokka den enda, men måtte ta skrytebilde asap ;) Syns fargene er kjempefine, men det kommer ikke så godt frem på mobilbildet. Mulig fargeskiftene hadde kommet bedre frem i et skjerf strikka på tvers, for når det er så mange masker blir det veldig smale striper. Men jeg er fornøyd da =D Tror likevel det får holde med én Nessie, for jeg har altfor mye annet jeg har lyst til å strikke ;)

Garn: Schoppel wolle Crazy Zauberball, farge 1699 Fliederduft
Mengde: 85g
Pinnenr: 4,5 mm
Mønster: Nessie over 300m, snudd på 7m x 15, økt til 599m med 1rett, 1 kast. Snudd på 15m x 10, og hver 20 m til slutt.

lørdag 15. januar 2011

Stor smittefare

Takket være mye lesing på Norsk Strikkeforum så har jeg også blitt smitta med virus... Dvs, Nessievirus! Hadde tenkt å strikke sokker av Crazy Zauberballen min, men etter å ha sikla på alle de lekre Nessie'ne pakkalakka strør rundt seg med på forumet innså jeg at garnet mitt MÅTTE bli til en Nessie. Og nå er jeg igang =D

Dårlig mobilbilde, men det syns da at jeg har strikka noen masker i kveld. Bruker pinne 4,5mm, har lagt opp 300m og snudd 15 ganger i hver side med 7m imellom.

Bortsett fra påbegynt Nessie har jeg strikka ferdig Drops-jakka, forlenga Luciakjolen og begynt med den første Sara-sokken i Zauberball lace etter nyttår. Får skrive litt mer om det siden =)