søndag 27. februar 2011

Dokumentert galskap

Hittil i dag har jeg ikke strikka ei eneste maske - men jeg har delt ca 15 g garn! Må innrømme at jeg har følt meg litt snål som går så langt som å dele garn for å få det tynnere - men nå har jeg tenkt litt på det og bestemt meg for at det er helt greit. Andre driver da og spinner garnet sitt selv, så hvorfor skal ikke jeg få dele noen nøster? Det er jo bare omvendt spinning! ;-)

Det hadde nok sikkert vært enklere å få til med en tein - uten at jeg skal påstå at jeg vet hvordan den brukes - men klesklyper funker også på et vis. Begynner å få skikkelig dreisen på det, så de siste 20-25 grammene jeg har tenkt å dele skal nok gå betydlig raskere enn de første! Regner med å sette pinnene i den første tåa i løpet av kvelden. Ja du vet, tåopp-sokker ;-)

(...og er det ikke verdens søteste små nøster?!)

lørdag 26. februar 2011

Hva nå?

Ikke så rent lite stolt over å ha fullført den rosa veskeUFO'en min, men hva skal jeg finne på nå? Har såvidt begynt å dele noe sokkegarn jeg har kjøpt (ja for du skjønner jeg er spik spenna gæær'n og deler garnet for å få det tynt nok), men nå er det så langt ut på kvelden at det frister ikke helt å fortsette med det.

Garnet heter forøvrig "fantasy" og er en nyhet fra Sandnes. Spennende med både lange fargeskift og fire separat fargede tråder. Nå blir det jo bare to tråder når jeg er ferdig med å mishandle det, men likevel ;)

Et par veskeoppdateringer

Kan ikke påstå jeg er spesielt fornøyd med noen av de to veskene jeg har strikka, men her er ihvertfall resultatet i all sin elendighet =D

Først ut er "NSF-veska". Er med på "Strikk vesker med oss 2011" på Norsk Strikkeforum, og dette var da første oppgave. Oppskriften ville ha meg til å kjøpe garn som ser ut som semska skinn, men her i huset tager man hva man haver og jeg endte opp med noe mystisk rosa fra bunnen av en sekk. Det har antakeligvis har vært brukt til veving. Tror det må være et plantefiber av noe slag, men akkurat hva det kan være vet da fåglarna! Til håndtak har jeg kappa pinnen av et par kleshengere, og strikka en pølse til "stropp". Jeg vet jeg har forminska den til ca 60%, men et eller annet sted underveis har jeg klart å rote bort notatene mine! Fullstendig krise, vet jo ikke hvilken pinne jeg har brukt engang =( Garnmengde er ca 180 g ihvertfall.


Så har vi "Mariusveska" mi da... Syns ikke fasongen blei like fin som på forbildet, og Mariusmønsteret? Tja... Det blei nå en greie å ha ting i. Men definitivt ikke garn eller strikketøy siden garnet røyter lange blå fiber i hytt og gevær =p

The facts:
Garn: Sandnes Fritidsgarn, rødt, hvitt og blått
Mengde: 350g
Pinnenr: 5,5 mm
Mønster: French Market Bag
Tovet en runde på 60 grader, enda en gang på 90 og trommeltørka til slutt for å gjøre skikkelig ugang ;)

fredag 25. februar 2011

Mariusveske

Mamma ville strikke en veske hun hadde funnet mønster på i et blad, og jeg romsterte gjennom alle garnsekkene mine for å se om det var noe garn hun kunne bruke. Det var det selvfølgelig ;-) I tillegg fant jeg en sekk med gammelt Fritidsgarn jeg fikk lyst til å strikke French Market Bag av. Må innrømme at jeg kjøpte et par nøster hvitt i tillegg til det røde og blå jeg hadde fra før, men det var så "Marius-aktig" at jeg klarte ikke motstå fristelsen.

Ferdigstrikka på tre dager, og nå ligger den i vaskemaskinen på 60 grader. Syns kanskje det er litt mye med 300g til en liten veske, men vi får se hvordan resultatet blir etter toving =)


Her er Maia fotomodell i veska. Hun er litt tufs etter å ha fått full overhaling hos dyrlegen i dag stakkars, og hadde ikke det minste lyst til å gå ut av den varme og gode ullkurven =D

onsdag 16. februar 2011

Lapp etter lapp etter lapp...

Lappetepper er kjempefint, men tanken på alle trådendene og monteringa har alltid stoppa meg før jeg i det hele tatt har kommet igang. Vel, til nå! Endelig har jeg begynt, og teppet mitt er nå 7 lapper på vei =D Bruker et mønster som er beregna på et mye tykkere garn, og etter litt måling og knotting på kalkisen i stad angrer jeg en smule på at jeg ikke hekler med dobbelt tråd ;-) Sara har beundret lappene mine og påstår jeg ikke trenger flere enn TRE da. Kanskje jeg skal høre på henne?

Garn: Camelia fra Drops (utgått garntype)
Heklenål: 3,5mm
Mønster: DROPS heklet lappeteppe nr. 120-3

torsdag 10. februar 2011

Nessie #3

Prøvde meg på litt havskummønster ytterst, og syns det blei ganske fint =) Hvis jeg skal lage enda en med havskum tror jeg likevel jeg skal sørge for at det blir uten mønster på snippene. Mønsteret blir bare vas når det blir så få rader.

Garn: Grå Camelia fra Drops (utgått garntype)
Mengde: 110g
Pinnenr: 4 mm (og 3mm heklenål til avfelling)
Mønster: Nessie over 300m, snudd på 7m til midten, økt til 599m med 1rett, 1 kast. Strikket havskummønster fra dette Dropsmønsteret og snudde 10 ganger etter en mønsterrapport, og resten etter to rapporter.