mandag 12. juli 2010

Kurs i tægerbinding på Raulandsakademiet

Kan ikke si annet enn at tægerbinding er utrolig morsomt! Kom hjem fra kurs i går kveld, og selv etter å ha jobba med røttene daglig i nesten to uker i strekk (hvis jeg tar med sanking og rensing av røtter uka før jeg dro) så kjenner jeg det klør i fingrene etter å hive hakke og gummistøvler i bilen og reise på leting etter flere røtter.

Hadde en utrolig flott uke på Raulandsakademiet sammen med Sara og alle tægerdamene, og har både fått fullført den "gamle" bollen min og begynt på et par nye ting.

Bilder sier mer enn tusen ord sies det, så her er de:
Dette er bjørkerøtter som jeg har trukket opp på myra, vaska og lagt i en plastpose så de ikke skal tørke før jeg fikk renset de for bark. Når barken er skrellet av skylles de og tørkes med en fille før de henges til tørk "i sol og vind".
Fangsten min etter tre timer på myra og 3-4 dager med rensing er ca 1/4kg tæger - her hengende til tørk på et kosteskaft! Verdt sin vekt i gull! ;-)
Fremme på Raulandsakademiet, og her er alle damene i full gang. Signe Irene Berg sto for lærdommen og vi var 7 og en kvart ivrige elever!

Den siste kvarte var mest interessert i å demontere blomster og å finne på ugang, men til å være 2 år syns jeg Sara har vært en drøm å ha med seg på kurs =)
Kurven min under den siste finishen. Prenen er stukket inn for å lage en åpning å tre bindetægeren gjennom. Den ser forøvrig mørk ut fordi den er våt - man kan ikke jobbe med tørre røtter så alt må bløtlegges på forhånd.
Glemte å ta bilde av armringen jeg jobber med, men her er det siste jeg laget. Kan bruke det som opplegg til et eller annet smykke, men Sara kaller det en "knapp" og har veldig lyst på den =DUtstilling etter siste kursdag. Min kurv er den uten hank midt på bordet. Veldig stolt av den, og syns det er fantastisk at den endelig er ferdig! Begynte nemlig på kurven sist jeg gikk kurs på samme sted for 5 år siden ;-)Her er et par av Signe sine arbeider. Det er tydlig at det er mange år med øvelse som må til for å få til noe tilsvarende. Men det er jo lov å drømme =D


...og her er Sara i aksjon ute på tunet. Hun har forøvrig på seg den ene lua jeg strikka da jeg var der - svikter ikke strikkepinnene nei! ;-)

1 kommentar:

  1. Fantastiske produkter!

    Har hørt rykter om at å "saume tæger" er veldig bråkete.. ZZZZ ;)

    SvarSlett