fredag 1. juli 2011

Grytelapper? Eller?

Det har vært noen frustrerende uker med prøvelapping (jada, "å prøvelappe" er et nytt verb), uten at noe av det har endt opp i nye prosjekter. Helt til jeg bestemte meg for å hekle grytelapper i ull! Disse syns jeg ble supre, og mini har lyst til å bruke dem i motsetning til den stygge hvit/grå/sort-spraglete firkanten hun hadde i vinter. Og da mener jeg selvfølgelig ikke at 3-åringen har begynt med matlaging, for dette er tova sitteunderlag =D Fant oppskrift på noen søte grytelapper, og hekla dem med tykt ullgarn og stor nål.

The Facts:
Garn: Sandnes Fritidsgarn
Mengde: 200 g
Heklenål: 9 mm
Tidsforbruk: 1-2 kvelder
Mønster: Oppskrift på fargesterk grytelapp (Blogg: Olavas verden)
Endringer: Starta med 14 staver rundt en ring jeg laget med å snurre garnet to ganger rundt fingrene. Ringen strammet jeg til før jeg kjedet sammen første og siste stav, og dermed fikk jeg lukket den på midten. Neste runde heklet jeg 2 staver i hver stav, og fortsatte videre med mønsteret på omgang to. Hekla alle rader uten å bruke "bakre ledd", for jeg syns ikke det ble noe fint på den første prøvelappen min.

På siste rad økte jeg med to fastmasker over hvert "blad" så de ikke skulle trekke seg sammen. Der det hekles kjedemasker mellom hver rad la jeg til en ekstra luftmaske inni de tre første åpningene. Prøvelappen min ble skikkelig bulkete etter toving fordi det ble for stramt her, men de ekstra luftmaskene fiksa problemet.Tova i maskin på 40 grader med Milo....også har jeg visst glemt å bekjenne nytt garninnkjøp: 4 nøster Fritidsgarn a 50g... Men de ble ihvertfall brukt opp med en gang ;)

4 kommentarer:

 1. Jeg beundrer dere som kan lage mønster etter eget hode! :)
  Grytelappene er skikkelig flotte!

  SvarSlett
 2. Oh my word! Dissa va sykt fin!

  SvarSlett
 3. Takk, det var hyggelig at dere liker sitteunderlagene mine =)
  Jeg hekler ikke for salg, men de er enkle å lage så hvorfor ikke prøve selv?

  SvarSlett