tirsdag 29. mars 2011

Gjenfødt Nessie!

Nessie #2 var etter min mening fullstendig mislykket. Boblene jeg prøvde å strikke endte opp som en rad knorter, og stakkars Nessie har ligget her fullstendig ubrukt og til spott og spe. Men nå skal den frem i lyset igjen, for knorteNessie har nemlig blitt forvandlet til blomsterNessie! =D

En smule kjedelig å hekle noenog70 "blomster", for ikke å snakke om de 2 x noenog70 trådendene jeg måtte feste. Men jeg syns jeg fant en forholdsvis kjapp og grei løsning likevel, så da må jeg såklart dele. Om ikke annet trenger jeg notatene selv til ev. senere bruk, susete som jeg er ;-)

Her er jeg halvveis omtrent, med ekle knorter til venstre og nye (våger jeg å si?) praktfulle (ja!) blomster til høyre =D Etter flere kilo med gremmelse over stygge knorter kom jeg til å tenke på at alt som kanskje skulle til var noen kronblad, og noen prøve og feileblomster etterpå endte jeg opp med følgende: (Advarsel: teskje-forklaring!)

Oppskrift på kronblad til knortedekorering. Snurr tråden to ganger rundt to fingre for å lage en ring. Ta forsiktig tak i ringen, og fest tråden ved å hekle to fm i ringen. (Den første fm blir ikke "hel", så det syns ikke at det starter med to.) Så hekles det * 4 lm, 1 fm i ringen* 6 ganger.

Klipp tråden og trekk ut siste løkke. Bildet viser tre stadier av kronbladringen. Siste finish før de kan tres utenpå en knort er å stramme til den innerste løkka så det blir enklere å feste den: Trekk forsiktig i den løse trådenden så du ser hvilke av de to ringene som er "først". Så trekker du i denne (første) løkka til ringen blir litt større enn knortene. Etter noen ganger begynner du å se hvilken ring du må stramme til, så da slipper du å dra i enden først =)

Her ser du en knort midt i "bekransningen" midt i bildet. Det er bare å tre den på, trekke knorten godt ut og stramme til. Først løkka, så den løse trådenden. Samle kronbladene ved å sy et maskesting fra siste til første kronblad, og fest trådene etterpå.

Trådene festa jeg som om det skulle være en knapp: Et knutesting, stram til, dra tråden tvers gjennom og ut av midten på knorten. Klipp av trådene inntil blomsten.

Jeg laget ca 20 ringer om gangen før jeg begynte festinga, skikkelig samlebåndarbeide!


Som vanlig har jeg ikke noe godt bilde av det ferdige prosjektet, men jeg skal gjøre mitt beste for å få lagt ut noe senere =)

5 kommentarer:

 1. Wow...det blir kjempeflott Mette ;o) Men for en jobb, men du er jo like god på tannpirkere som tømmerstokker du...hihi ;o)

  SvarSlett
 2. Det ble jo kjempeflott, og så smart!!!

  SvarSlett
 3. Det blir jo kjempefint! Og for en god idé!

  SvarSlett
 4. Kuleste oppskrift-tittelen! 'Oppskrift på kronblad til knortedekorering' *leeer*

  Mulig jeg er høy på sukker, men jøss som jeg humrer i bloggen din idag! *knis*

  Men oi, oi oi for en priklete jobb..! Jan Thomas kunne ikke gjort bedre make-over ;-) *knis*

  SvarSlett
 5. Takk jenter =D

  @Smarie: jeg lot både tømmerstokker og tannpirkere ligge denne gang, og brukte en helt normal heklenål #3 ;)

  @pakkalakka: pft, sukker du liksom... du har vel strikka med nesa for langt ned i kaunien tenker jeg! ;)

  SvarSlett