torsdag 3. mars 2011

Mishandling av genser

Tok på meg et oppdrag med å forkorte en genser, og det gikk forholdsvis fort og greit. Planen jeg hadde tenkt ut på forhånd fungerte fint, selv om det selvfølgelig måtte noe tilpasning til underveis.

Første bilde viser hvordan den så ut før saks og nål. Den er ca 10cm for lang i bolen.


På bilde nr 2 har jeg tråkla rundt med merketråder (tykk rød og tynn rosa) gjennom de to radene som skal erstattes. Disse radene er helt like i mønsteret. Stykket mellom trådene skal klippes vekk, men jeg tenkte det ville være best å maske sammen først.

Valgte å ta vekk det nederste stykket for å få vekk en liten feil i mønsteret nederst i siden.

Sammenmaskingen måtte bli med to tråder siden det er et tofarget mønster. Hadde ikke hvitt restegarn, så jeg trakk ut et par runder fra genseren (mellom merketrådene såklart ;) ). Det hvite garnet er derfor litt krøllete =)

Brukte to butte nåler og masket sammen raden under og over merketrådene. Hadde hele tiden de radene som var merket som mal for hvilken farge jeg skulle bruke, så jeg trengte ikke se i mønsteret. Her er det viktig å ikke stramme trådene!

Jobben med å klippe vekk det som var ekstra viste seg å bli litt større enn jeg hadde trodd. I teorien skulle jeg kunne bruke merketrådene til å finne rett masker å klippe i med jevne mellomrom rundt hele, for så å dra ut trådene til slutt. Men dessverre hadde jeg ikke klart å unngå å stikke gjennom garnet underveis, så det måtte litt pirking til for å få det til å løsne.

Ferdig sammensydd!
Brukte dampstrykejern lett på vranga til slutt.

Tidsforbruk: vet ikke, men pusla med det litt fra og til, og blei ferdig i løpet av en dag. Absolutt overkommelig og vel verdt jobben hvis en først har laget noe som endte opp for langt.

Jeg er fornøyd med resultatet selv, så da gjenstår det bare å se hva eieren mener =)

5 kommentarer:

 1. *Bøyer meg i støvet!* Det der hadde jeg IKKE turt!! Tror jaggu jeg holdt pusten gjennom hele innlegget jeg!! *puster ut*

  Jeg blir altså stadig vekk imponert over det du tar til med - fantastisk stykke redningsarbeid!

  SvarSlett
 2. Jeg må også si at jeg er helt utrolig imponert! Det der hadde ikke jeg heller startet med. Er et prosjekt jeg lett hadde sendt til mamma eller grandtanten min. Du er utrolig flink! :)

  SvarSlett
 3. Det gikk!? *applaus*

  Tøff, du - jeg hadde ikke turt... *ler*

  SvarSlett
 4. Er utrolig imponert. Utrolig arbeid du påtok deg. Håper det blir skikkelig satt pris på av oppdragsgiver og at du får et klekkelig honorar for jobben.

  SvarSlett