torsdag 15. juli 2010

Luer i lange baner

Trengte en bursdagsgave til pappa og satte igang med å strikke lue. Da den ble ferdig hadde jeg kommet så godt igang med luestrikking at jeg tok med meg litt forskjellig garn å strikke luer av på Raulandsferien min. Fikk god tid til strikking både på tog, buss og på rommet hele uka siden jeg ikke ville la poden ligge alene på kvelden - så da jeg kom hjem hadde jeg strikka to nye luer og begynt på et swallowtale shawl.

Brukte samme mønster til alle tre luene, men var ikke fornøyd med fellingen før jeg kom til tredje lue. Først felte jeg to rett sammen før vrangmaskene men likte ikke at det ble en "strek" tvers over alle rillene. På lue nr 2 (lilla) brukte jeg en løs av, strikk 1 og trekk den løse over før vrangmaskene, men denne syns jeg ikke ble spesielt pen. Den siste (mørk blå) varianten ble helt perfekt i forhold til det jeg var ute etter, men litt vanskelig å beskrive: den siste maska før vrangmaskene tas løs av som rett, første vrangmaske tas løs av som rett, sett de to maskene tilbake på venstre pinne og strikk de vrang sammen ;-p Kan tenke meg alle beskrivelsene virker rimelig ubegripelig, men jeg tror de er forståelig for de som har prøvd mønsteret.


Garn: Div babyull, en hvit og en farget tråd
Mengde: 105 g
Pinnenr: 4 mm
Størrelse: herre
Mønster: Jacques Cousteau Hat
Endring: Ingen bortsett fra fellingen: k2tog i stedet for kks som i mønsteret.

Garn: Babyull, en hvit og en lilla tråd
Mengde: 80 g
Pinnenr: 4 mm
Størrelse: egen
Mønster: Jacques Cousteau Hat
Endring: La opp 112m og byttet ut 4 av ribbene med en flette på 6m. Felling: brukte 1 løs av, strikk 1, trekk den løse over i stedet for kks som i mønsteret. Lua blei litt kort til Sara så jeg hekla en kant på den nederst.

Garn: Dongal Lambswool Tweed fra Rowan
Mengde: 85 g
Pinnenr: 4,5 mm
Størrelse: dame (tykkere garn og pinner, så måtte gå ned på maskeantall)
Mønster: Jacques Cousteau Hat
Endring: Felte hele tiden sammen med den første av de siste vrange maskene for å få separate avsluttende ribber. Dvs; ribbestrikk frem til tredje siste maske, 1 løs av som rett, 1 løs av som rett, sett de to løse tilbake på venstre pinne og strikk de vrang sammen. Strikk siste maske vrang.

2 kommentarer:

  1. Den fellinga på den siste Jacques C-lua skal jeg sannelig prøve meg på. Den er finere enn originalen. Tusen takk.

    SvarSlett
  2. Bare hyggelig, håper du blir like fornøyd som meg =) Jeg prøvde å lage en felling som så ut som separate "riller" i stedet for at de ble hengende sammen i en strek. Og det syns jeg fungerte bra på den siste lua.

    SvarSlett