tirsdag 28. desember 2010

Deilige baller!

Bestemte meg for å gjøre alvor av planene mine om å kjøpe et nøste med Zauberball Lace, og har leita med lys og lykte etter et sted å handle. Endte til slutt opp på eBay, og falt for fristelsen til å kjøpe en ball Crazy i tillegg. Nydelig lilla begge to - på bildene ihvertfall - og gjett om jeg gleder meg til å få de lekre ballene i posten =D

Kjøpt hos High Weald Fibre Factory på eBay.

Schoppel wolle Zauberball Lace Ball
75% ull, 25% nylon
100g, 800m
farge 1872 Brombeeren





Schoppel wolle Crazy Zauberball
75% ull, 25% nylon
100g, 420m
farge 1699 Fliederduft



lørdag 25. desember 2010

RIP...

I et anfall av julestria prøvde jeg å gjøre noe med hybelkaninene som hadde flytta inn i pc'n. Ved hjelp av støvsugeren selvfølgelig - den pleier å gjøre susen i sånne tilfeller. Men ikke denne gangen *sukk* Plugga inn strømkabelen igjen etter at jobben var gjort, trykka på knappen - og hørte bare en mystisk summing før det begynte å lukte svidd elektronikk. Så da sitter jeg her med død pc og må ty til en puslete jobb-laptop når nettet kaller. Føler meg litt handycappa men det ordner seg vel etterhvert. Blir mye mer strikking ihvertfall =D

Har strikka et par sokker til mini av en rest med Ida sokkegarn fra Europris + Kauni. Sokkegarnet delte jeg tråden på for å få det tynt nok, også strikka jeg dem tå-opp for å få brukt opp alt restegarnet mitt. Endte opp på ca 25 g, og selv om jeg klarte å lage dem litt for små sånn at de sklir ned, så ble de umiddelbart favorittsokkene til Sara <3

Deling av garn er forresten ikke noe jeg vil anbefale. Blir fort masse rot med snurring av tråd, men det var et morsomt forsøk ihvertfall. Nå skal jeg prøve å finne et bra nylonforsterka garn som er tynt nok =) Ida-garnet er ca 150m/50g, så med delt tråd er det ca 600m/100g. Regner med jeg finner det jeg leter etter et sted mellom 5- og 800m pr 100 g. Men jeg har tenkt å vente med bestilling til garnregnskapet gir rom for et nytt nøste ;)

Ellers har jeg begynt å strikke en konfirmasjonsgave som jeg har kommet litt på etterskudd med. Mønster fra Drops; jakke med hette og fletter, og deilig Nepal ull/alpacca på tykke pinner. Det går unna med strikkingen, men det er litt tungt å jobbe med de nye strikkepinnene som er altfor ru til mitt bruk. Siden jeg strikker så fast må jeg faktisk bruke makt for å få maskene til å gli over pinnen. Angrer på at jeg ikke kjøpte de blanke, glatte pinnene jeg har holdt meg til de siste årene, men nå tør jeg ikke bytte i tilfelle det blir forskjellig masketetthet.

Ja, også er det jul da. Lillesnuppa, Maia og jeg var hos m&p i går, og fikk verdens beste ribbe. Etterpå var det åpning av julegaver for verdens mest forventningsfulle 2-åring. Hun fikk mye fint, men fikk nok litt gaveabstinens i dag. Da vi var vel hjemme igjen kom tårene fordi hun ikke fikk pakker i dag også!

Håper alle som er innom har en fin jul, og godt nytt år! =D

søndag 19. desember 2010

Toving av New Zealand lammeuld

Strikka en prøvelapp for noen dager siden, med planer om å tove den i maskin for å se hvordan det blir. Men det er aldri godt å vite hvordan et garn tover, så jeg syns det var skikkelig skummelt å hive den i vaskemaskinen. Prøvelapp eller ei, det ligger mye arbeid bak, og da er det tragisk å finne igjen en liten ullklump når programmet er ferdig. Men etter en hard diskusjon med meg selv tok jeg mot til meg. Ga den en omgang med Milo på 40 grader - sammen med utedressen til mini - for riktignok kunne den bli ødelagt, men det ER jo en prøvelapp og hvis den ikke tåler såpass blir det for risikofyllt å strikke et plagg for toving uansett.

Det viste seg at jeg hadde ingenting å bekymre meg over. NZ lammeuld tover sånn passelig mye, faktisk tåler det ganske mye. Resultatet var akkurat som jeg hadde ønska meg: mykt og pusete, maskene ble jevne og fine, og ikke minst strukturen og elastiteten i strikkinga var der fortsatt. Suksess mao =D

Garn: New Zealand Lammeuld
Pinnenr: 4 mm
Mønster: Et stykke med glattstrikk, litt rillestrikk og øverst et par-tre forskjellige fletter og et enkelt hullmønster.

Tovet i maskin på vanlig program, 40 grader og med Milo. La ved en utedress i str 98.

Fikk litt merkelige mål i forhold til før-målene, så det enkleste er nok å beregne maskefasthet på ferdig tova strikk og forholde seg til det i stedet for å bruke målebånd mens jeg strikker.

Krymping i %:
Glattstrikk i bredden: ca - 8 %
Glattstrikk i høyden: ca - 15 %
Rillestrikk i bredden: ca - 7 %
Rillestrikk i høyden: ca + 10 % (ja du leser riktig, rillene vokste i høyden!)
Flette over 4m: krympa ca 14 % i bredden
Flette over 6m: krympa ca 24 % i bredden

torsdag 16. desember 2010

Drageveving

Så langt har jeg kommet på bildet mitt nå som billedvevgruppa mi har tatt juleferie. Vi møtes hver torsdag, men dette er ikke typen håndarbeid som går unna i en fei akkurat. Pluss at jeg både er amatør og dikter mønster underveis, så da kan du jo tenke deg ;)

Er veldig fornøyd med at jeg har fått sydd inn trådender underveis! De to andre bildene jeg har laget så ut som om de hadde pels da jeg klippa de ut av veven =D

mandag 13. desember 2010

Santa Lucia

Lillesnuppa skulle feire Santa Lucia i barnehagen, og i siste øyeblikk fikk jeg lyst til å strikke en kjole til henne. Uten mønster selvfølgelig, når en har dårlig tid hjelper det veldig å bruke masse tid på å kreere noe nytt og beregne masker ;) Jada, typisk meg.

Satte igang med prøvelapper på fredag, og med et skrått blikk til bærestykket fra Elvira, en tidligere strikka Fiona som mal og tulipanmønster på kjolen så ble den ferdig blokka akkurat tidsnok til bruk mandag morgen! Og med en tynn sølvtråd sammen med ulltråden var Sara strålende fornøyd med kjolen - som riktignok var litt stor men det må den jo være når ungen vokser som ugress.

Garn: 1 tråd naturhvit New Zealand Lammeuld + 1 tynn sølvtråd
Mengde: 57g
Pinnenr: 3 mm til bærestykket og kanten nederst, 4 mm på den kunststrikkede delen.
Størrelse: Ca 4 år, men her vist på en 2,5-åring.
Mønster: Selvkomponert