tirsdag 23. mars 2010

Hæl, tommel og ...kremt, andre rare ting

De første forsøkene på å lage hæl med forkorta rekker ved hjelp av baklengsstrikking gikk ikke så bra, men på det tredje forsøket fikk jeg en aha-opplevelse. Da forsvant hullene helt!

Forsøk 1 - 3 har hver sin "spiss" på prøvelappen på bildet, med nr 1 øverst til venstre og nr 3 på motsatt side.Så fikk jeg et innfall om å prøve å strikke en tommel ved hjelp av forkorta rekker, og tanken var da å lage tommelen i ett med resten av votten - uten å skjøte tråden. Ved hjelp av øking på vei oppover tommelen og felling på vei ned på innsiden klarte jeg faktisk å lage en også, men jeg er ikke helt overbevist om at det vil være verdt alt bryderiet bare for å unngå et par trådender. fint ble det tross alt ikke ;-)

Etter tommelen gjorde jeg et nytt forsøk på en hæl, og denne syns jeg ble helt super. Ser på både tommelen og hælen at jeg har en tendens til å strikke strammere og strammere på vei fra venstre mot høyre, så det må jeg nok trene litt på for å få 100%.


Til slutt må jeg vise frem det overraskende sluttproduktet! Tanken bak hele prosjektet var jo å teste ut forskjellige måter å bruke baklengsstrikking på i forbindelse med forkorta rekker, og da er det ikke så nøye hvordan det blir seende ut. En prøvelapp er en prøvelapp, ikke sant? ;-)
"Pungvarmer" foreslo foreldrene mine =p

3 kommentarer:

 1. Hahaha :D
  Den var jo fin ;D

  SvarSlett
 2. Beste prøvelappen EVER! *ler*

  SvarSlett
 3. Ja, den var artig Mette! He, he. Ser du etter noe lignende strømper som jeg har strikket (se blogg)??

  Kristin

  SvarSlett