fredag 18. juni 2010

Nytt bilde til billedveven

Nå som Azulejo endelig ble ferdig var det på tide å finne seg et nytt motiv å veve, men som vanlig har jeg hatt kjempeproblemer med å bestemme meg. Har tråla nettet etter ideer og mønster, og hadde nesten bestemt meg for å kopiere Baldisholteppet da jeg tok til vettet og fant frem blyantene selv i stedet. Har så mye garn liggende, så med et eget motiv vil jeg få brukt opp litt av lageret mitt. Tenkte jeg.

Tegnet en drage som jeg brukte som mønster på bl.a. en strikka poncho for ca 100 år siden, og selv om jeg ikke fant igjen det opprinnelige bildet som jeg tror viser dragen på en runestein eller noe, så er jeg ganske fornøyd med min egen versjon =)

Fargevalg har vært et annet mareritt, men for å komme igang bestemte jeg meg for å kalle prosjektet en prøvelapp så får det bare bli som det blir. Har veldig lyst til å lage bildet i f.eks. sort/grått/hvitt med moderate fargeflekker etter at "prøvelappen" er ferdig, men vi får se ;)


Brukte et par-tre uker på research og tegning, men nå er bildet påbegynt! Som mønsterpapir har jeg brukt forsterka innpakningspapir jeg fikk kjøpe et par meter av i kjøttdisken på Coop =D Blir spennende å se om det tåler knappenåler, og om det i det hele tatt takler å være klemt fast bak en renning i kanskje årevis...

Billedvevgruppa tok sommerferie denne uka, men vi starter opp i august igjen. Blir nok ikke gjort noe mer i sommer.

2 kommentarer:

  1. Oooooh! Så spennende!! =)

    Dragen din ble jo knakende flott! =)

    SvarSlett
  2. Dette ser utrolig spennende ut. Må få mer info ut her ;-D

    SvarSlett