lørdag 16. april 2011

Hattifnatt

Vi skal i bursdag i dag, Sara og jeg. Bursdagsbarnet er ei jente som blir 4 år, og da tenkte jeg en heklehatt ville være midt i blinken. Rekka opp et gammelt genserprosjekt i lekre pasteller, brukte lilla til hatten og pynta med en gul og rosa blomst. Syns den ble kjempeflott, men alt Sara hadde å si var at den ikke var rosa! Så nå er jeg litt bekymra for at jeg skal ha bomma på fargen ;-) Kan jo hende det er nok at det er en rosa blomst på den også.


Håpa den vanlige fotomodellen min ville trå til og stille hodet sitt til disposisjon, men hun hadde allerede ikledd seg en sølvkrone med blinkende (!) edelstener og var definitivt ikke samarbeidsvillig. Og da jeg var så frekk å låne en ballong av henne i stedet fikk hun jo helt hattifnatt =p Men bilde blei det da.


  The Facts:
 • Garn: Tykt bomullsgarn av ukjent type

 • Mengde: 85 g

 • Heklenål: 4 mm

 • Tidsforbrukt: et par dager

 • Mønster: Pastel Color Nep Hat fra [Pierrot Yarns] Pattern Club

 • Endring: Min prøvelapp ga meg like mange staver i bredden som i mønsteret, men de var litt lavere. Hatten er i utgangspunktet en damehatt, så jeg la opp litt færre luftmasker (90) og la til en ekstra runde med bare tre fellinger etter rad 9 og gjentok rad 9 -14 til slutt. Hatten fikk dermed en litt rundere topp. Bremmen er omtrent som i mønsteret, men mønsterrapportene gikk ikke helt opp i maskeantallet mitt. Fikk lirka det til med kortere rapporter hist og her.

2 kommentarer:

 1. Herlig sommerhatt!
  En rosa blomst er nok bare det som skal til! :)

  SvarSlett
 2. Søt hatt ;-) Den faller nok i smak hos mottaker. Merkelig det der at disse jentene bare skal ha rosa...;-) Kos dere i dag!

  SvarSlett